Ga eens naar een ander strand; Callantsoog

Na een paar weken vakantie is het altijd weer een beetje “katterig” om thuis te komen en op te starten met het dagelijks leven. Je zit nog in een “flow” en wil eigenlijk nog niet wennen aan alle dagelijkse dingen. Verandering van omgeving helpt daarbij.

Wij kwamen terug vanuit ScandinaviĆ« en hadden niet al te mooi weer gehad. Gelukkig was het hier nog wel mooi weer, dus op naar het strand (waar we gelukkig dichtbij wonen). Echter, op de 1e dag terug zaten we op “ons” strand in Egmond aan Zee en ook al was het lekker, toch hadden we met z’n allen zoiets van “daar zijn we weer”. Dat moest de komende dagen dus anders, maar hoe? Wel het is heel simpel, ga eens ergens anders heen.

Dat deden wij dus ook, gewoon naar een ander stukje strand. Het hoeft maar een paar km verderop te zijn, maar vaak is het al heel anders. Zo zijn wij naar o.a. het strand in Hargen en Schoorl geweest. Leuk, maar toch ook nog wel bekend. De volgende dag toch maar 10 km verder, naar het strand bij Callantsoog in de kop van NH. Een pittoresk stranddorpje waar wij eigenlijk nooit komen, ondanks dat het dichtbij is. Parkeren is buiten het dorp, maar dat is op loopafstand van het dorp en stranden. Parkeren is zelfs nog gratis! Via de parkeerplaats loop je zo het centrum in, wat schattig is. Wat direct opvalt is dat je meteen in vakantiesfeer bent, want het is een vakantiedorp (maar dan niet zo massaal als Scheveningen en Zandvoort). Nee, klein en overzichtelijk. De strandopgang geeft een mooi overzicht over het dorp en het strand is rustig en prachtig. Wij hebben een heerlijke dag daar gehad en ondanks dat het net iets verder van huis is ben je wel helemaal even in een andere omgeving. Dat inspireert!

Kortom, doe dat ook eens. Ga niet naar het geijkte bos om te wandelen, meertje om te zwemmen, dorpje om te winkelen, etc. maar ga eens iets verder en ontdek je omgeving. In NH is Callantsoog een aanrader!

, ,

Post navigation

Geef een reactie