Gele route duinreservaat (Bakkum) en appeltaartje bij Ruiterhuys

De lente komt er aan en dus op naar buiten. Ik heb wel zin in een appeltaartje….. Eerst even wandelen en dan verdien je het taartje.

We kiezen voor een route vlak bij Bakkum en het Ruiterhuys. We parkeren de auto op een parkeerplaats van het Noordhollands Duinreservaat, aan de Heereweg tussen Egmond en Bakkum, vlak bij Bakkum (Koningbosch). We zitten hier midden in het PWN water gebied, met vele vogelmeertjes. Er zijn vanaf deze parkeerplaats 3 wandelroutes. De gele (3.1 km), de rode (6.9 km) en de zwarte (17.3 km). Omdat het woensdagmiddag is en we ook nog even een taartje willen eten kiezen wij voor de kortste afstand, de gele route.

Het begint door het bos maar al snel kom je op soort open vlakte, waar de bomen nog zonder blad mooi afsteken tegen de lucht.

We wandelen door via kleine paadjes en volgen de gele pijlen. Dit gebied wordt in eren hersteld komende jaren en de oorspronkelijke begroeiing wordt terug geplant. Geen dennenbomen meer, maar struiken en loofbomen (vooral eiken). Door de storm van enkele weken geleden zie dat er veel schade is en er wordt dan ook hard gewerkt om alle paden schoon te maken. We wandelen rustig door en via telkens prachtige uitzichten en spannende doorkijkjes komen we uiteindelijk weer bij de auto.

Nu is het tijd voor een taartje. Vlak bij de parkeerplaats is het Ruiterhuys, waar we heerlijk een taartje kunnen eten. We nemen plaats bij de open haard en de warmte komt je heerlijk tegemoet. Ondanks dat het buiten lekker weer is, is het toch ook wel fris. Na een warme thee en een taartje vallen we bijna in slaap bij de heerlijke warmte van de open haard. Tijd om naar huis te gaan. Heerlijk, even lekker weer buiten geweest.

 

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie