Fietstocht: pontjes route (15 km)

Trekken! Ja, we varen!!!

De pontjes route, een leuke fietstocht in Noord Holland waarbij je over diverse watertjes met pontjes moet.

Afbeelding1

40 km in totaal. Wij kiezen er voor om een kleiner rondje te doen en starten bij station Krommenie en volgen knooppunt 90. De route gaat dwars door de winkelstraat van Krommenie en we zien zelfs een winkeltje met “loppes” (rommel) uit Zweden.

We vervolgen onze weg en slaan af richting punten 87 en fietsen langs het water. Bij het volgende knooppunt (richting 88) is het zover, ons eerste pontje. Het is en handmatige pont, waarbij je dus zelf aan een katrol moet trekken. Leuk voor de kinderen. Enthousiast gaan we het kleine pontje op en trekken maar. Het is zwaarder dan gedacht en we komen nauwelijks vooruit. Maakt niet uit, het is leuk.

Aan de overkant gaat  de route verder richting 88. Onderweg komen we mooie uitzichten tegen. Ondanks het mindere weer is het heerlijk fietsen. Bij knooppunt 89 is het volgende pontje, weer een handmatige. Trekken maar weer jongens. Wederom gaan ze enthousiast aan de slag. Eenmaal aan de overkant volgen we punt 93. We fietsen richting Wormerveer en de route gaat langs het water. Prachtig. Aan de ene kant leuke huisjes en aan de andere kant polder en vergezichten. Slingerend komen we weer meer in de bewoonde wereld. Ondertussen zien we Wormerveer al liggen aan de overkant van het water. Via een brug volgen we de route richting 92 en 91 en komen door de stad. Even een ijsje eten bij een leuke ijssalon aan het water. Bij knooppunt 91 komen we weer aan bij de hoofdstraat en slaan we af richting 90, richting station. We zijn er. De totale route is ongeveer 15 km. Leuk slingerend, 2 handmatige pontjes en ijs. Kortom, ook voor de kinderen een leuke middag.

 

 

, ,

Post navigation

Geef een reactie