Over ons

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Michiel en Daphne Ullers. Wij wonen in regio Noord Holland en zijn ouders van 2 jongens. Ons leven is, zoals voor iedereen, hectisch. Drukke (kantoor) banen, opgroeiende kinderen, volle zaterdagen vanwege sport, druk sociaal leven, ouders, etc. De dagen zijn te kort en weekenden te vol.

Onze oplossing ligt buiten in de natuur. Wij spenderen veel van onze vrije tijd in de natuur. Zo proberen we bijna elke avond na het werk even nog naar buiten te gaan. In de winter een blokje om in de buurt, in de andere seizoenen wanneer het in de avonden nog licht is fietsen, wandelen of even naar het strand. Heerlijk om na een drukke dag nog even een uurtje buiten te bewegen. In de weekenden is een wandeling op het strand of in de duinen een vaste prik. Ondanks de volle weekenden vanwege sport, vrienden, familie en verplichtingen is er altijd wel even ergens ruimte om er even tussenuit te gaan. Ook onze vakanties staan in het teken van natuur en buiten zijn. In de zomer naar Scandinavië, in de winter naar de sneeuw, in de andere vakanties naar de Achterhoek, Drenthe of Veluwe.

Wij merken dat het ons zeer goed doet. Rust, ruimte en frisse natuur zorgt ervoor dat je hoofd leeg raakt. Mooi weer of regen, het maakt niet uit. Daar kan je je op kleden en er is niks lekkerder om na een frisse, misschien iets te natte, boswandeling thuis op de bank met rode wangen een lekker glas wijn te drinken.

 

Bewust Naar Buiten

De oprichting van Bewust naar buiten is tot stand gekomen tijdens een zomervakantie in Zweden. Het idee is gekomen n.a.v. vele gesprekken over werk, het leven en hoe het er op dat moment voor stond. Diverse reorganisaties en veranderingen zorgde er voor dat vanaf 2013 met name ik, Michiel, steeds onrustiger werd vanwege mijn werk. Ik merkte dat door in de avond nog lekker wat te gaan doen en in de weekenden veelvuldig lang buiten te zijn (wandelingen, fietsen, etc.) ik mijn hoofd leeg kon maken. Tijdens onze zomervakantie in Zweden in 2015 kwam dan ook het idee om dit te gaan opschrijven in een blog, omdat er meer mensen dit zouden moeten hebben.

Door onze ervaringen te delen hopen wij meer mensen aan te zetten om naar buiten te gaan. Het is erg makkelijk om op zaterdagmiddag op de bank te blijven zitten als het miezert buiten, maar doe goede schoenen aan, pak je jas en ga er op uit. Je zal zien dat je tot rust komt.

Michiel en Daphne

 

 

A Sky Full of Stars – Coldplay

 

Geef een reactie