2 x het Natuurpad in Heerde/ Epe (5,5 en 4,5 km)

Afgelopen weekend even weg geweest naar de Veluwe, in de buurt van Heerde/ Epe.  Twee dagen het natuurpad wandelen op de Heide bij de Schaapskooi, het Natuurpad van de KNNV (Vereniging voor Veldbiologie). Er zijn 2 routes bij de Renderklippen, het natuurgebied bij Heerde. Deze routes lopen over een bezienswaardig gebied, met hei en bos en geeft met padborden informatie over de flora en fauna. Er is een wandelroute van 5,5 km lang in het Eper gebied en er is een wandelroute in Heerde van 4,6 km lang. Het is mogelijk om de routes te koppelen of de route in te korten.
De start is vanuit Epe bij de kiosk naast het hertenkamp aan de Dellenweg. In Heerde begint de wandeling bij uitspanning “De Schaapskooi” langs de Elburgerweg naar de Schaapskooi.

Wij hebben beide routes gedaan. De route vanuit Epe is meer door “dennen” gebied, met lange paden en hoge bomen. Langs eeuwenoude kanaaltjes (voor de papierindustrie), over bruggetjes, kom je uiteindelijk op de heide van Renderklippen. De route vanuit Heerde is meer een slingerend pad door het bos en over de hei. Beide routes zijn erg leuk op te doen en gezien de lengte van ongeveer 5 km ook goed met kinderen te doen.

Het leuke van de route is dat het een rustige route is en dat er om de zoveel meter een bord staat met wat je ziet. Soort boom of struik, welke dieren er leven etc. Leuke informatie, leerzaam en omdat de borden vlak bij elkaar staan is het voor kinderen leuk om van bord naar bord te lopen (waardoor ze vergeten dat ze moe worden :-)). Kortom, een succes.

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie