Fietstocht langs het Rijk van 1000 eilanden (15 km)

Vandaag gaan we op zoek naar de 1000 eilanden in Broek op Langedijk.

Het is prachtig weer, misschien net te fris om naar het strand te gaan, dus lekker een stukje fietsen. We stappen in de auto, fietsen achterop, op weg naar het recreatieterrein Geestmerambacht, ten noorden van Alkmaar. Hier parkeren we de auto, bij het parkeerterrein van de camping Molengroet, en stappen op de fiets. We beginnen bij punt 93 en fietsen kris kras door het recreatieterrein naar punt 95. Onderweg hebben we een prachtig zicht op het meer, waar we straks na het fietsen als beloning lekker in kunnen zwemmen. Er zijn diverse uitkijkpunten, waar je of richting de duinen kan kijken of over de weilanden kan genieten van het verre zicht.

Als we aankomen bij punt 95 verlaten we het recreatiegebied en fietsen we richting Broek op Langedijk, wel bekend van de Broekerveiling. In het dorp slingeren we richting het prachtige gebied; Het rijk van 1000 eilanden, een moerasgebied rondom het lintdorp Broek op Langedijk. Alles staat hier in het teken van bootjes, slootjes en varen.

Allemaal kleine eilandjes, waar je met een bootje heerlijk tussen door kan varen. Dat gebeurd dan ook nu, want het is warm weer. Vele bootjes, kano’s, sloepjes, etc. varen heen en weer. Wij fietsen door richting punt 96 en slingeren tussen al deze eilandjes heen en weer. Op vele eilandjes zijn inmiddels huizen gebouwd en de woonwijk waar we door heen fietsen ligt er aantrekkelijk bij. Op elk eilandje staat een huis, met een aanlegsteiger voor een bootje. Wat prachtig.

Na heel wat geslinger komen we aan in Zuid Scharwoude en fietsen door richting punt 97 in Noord Scharwoude. Schattige dorpjes met leuke straatjes. We eten een ijsje in de dorpskern en vertrekken richting punt 91. We verlaten het dorp om weer terug te keren bij Geestmerambacht richting 93. Hier kunnen we lekker nog even zwemmen in het prachtige meer. Wat een top dag!

 

 

,

Post navigation

Geef een reactie