Bewust naar BINNEN…? Indoorskien

De 2e vorstperiode is aangebroken en het sneeuwt ook nog. Het is winter. Het levert prachtig plaatjes op, maar “Bewust naar buiten” gaat voor 1 keer naar “Binnen” en wel naar de indoorskibaan in Zoetermeer, Snowworld.

Mijn oudste zoon is afgelopen week lekker een weekje met school naar Oostenrijk geweest en normaal gesproken gaan wij altijd naar de sneeuw in de voorjaarsvakantie. Helaas dit jaar een niet. Mijn jongste zoontje loopt al weken te “zeuren” hierover, dus leek het mij een goed idee om hem mee te nemen naar een indoorskibaan. Dan hebben we toch nog het “gevoel”. Gisteren was het zover. Hij was vrij van school dus een op naar een indoorskibaan, Snowworld in Zoetermeer. Waarom die? Zoetermeer heeft naast 2 pistes ook een nieuwe 3e piste en wel van 300 meter lang en de steilste van Europa. Dat wilden we wel eens zien.

pistepan zoetermeer

In de ochtend vertrokken en om 10.30 uur waren we in Zoetermeer. Wij hadden eigen materiaal mee, maar voor mijn zoontje moesten we schoenen en ski’s huren. In totaal 75 euro voor 2 volwassenen en 1 kind (incl. materiaal) voor 2 uur skiën. Dat valt mee. Inmiddels stuiterde mijn zoontje alle kanten op en hij kon niet wachten. Snel skipakken aan, helmen op en handschoenen aan en hup naar de baan. Het grappige is dat ondanks ik wel gelezen had dat de temperatuur -5 binnen zou zijn, ik daar toch niet echt rekening mee had gehouden. Ja, wel skipakken enz, maar gaan thermokleding. -5 is best koud.

Ok, ski’s onder en de eerste lift maar eens proberen. We starten met de normale sleeplift en kunnen boven links en rechts. We kiezen links, de oefenpiste om er even in te komen. Met 5 bochtjes zijn we beneden. Nogmaals de lift en boven nu rechts, waar een funpark gemaakt is. Dit is leuk. We doen dit een paar keer en dan skiën we door naar een doorgang om bij piste 3 te komen, die nieuwe piste van 300 meter lang en steil. Zodra we door de corridor zijn komen we ineens in een veel grotere hal, piste 3. Hij is wel 3 keer zo lang als waar we net waren en goed steil, een pittige blauwe piste zou ik zeggen. Wat direct opvalt is dat het hier veel kouder is, maar dat maakt niet uit. We gaan met de sleeplift omhoog en het duurt best lang voordat we boven zijn. Eenmaal boven zie je pas goed dat dit een mooie indoorpiste is en dat dit “echt” skiën is. We skiën naar beneden en het is een lekkere piste en het benadert bijna het echte werk. Het is dat je niet in de bergen bent, maar het had zo maar gekund. We doen hem direct nog een keer en nog een keer en nog een keer. Leuk. Na de zoveelste keer skiën we weer door de corridor naar de andere 2 pistes, met name het funpark is leuk. Extra leuk is de afwisseling. Bij andere indoorskiparken is er maar 1 hal en daar blijf je steeds. Hier heb je het idee dat je van het ene naar de andere skiet. Is extra leuk. Helemaal leuk is dat er boven aan de lange piste 3 een skibar is waar je wat kan drinken. Het ziet er top uit. Wij doen het echter niet omdat we maar 2 uurtjes hier zijn, maar het is erg aanlokkelijk.

Voordat het weet is het voorbij en zijn de 2 uur om. Wat een gave ochtend! Het voelt echt als wintersport. Helemaal leuk is natuurlijk dat er buiten ook sneeuw ligt en dat het sneeuwt. Dat maakt het wel af. Al met al een echte aanrader. Normaal gesproken is bewustnaarbuiten een stimulans om naar buiten te gaan, maar nu zeg ik: “ga ook eens naar binnen”. Veel plezier.

 

 

, , ,

Post navigation

Geef een reactie