Wandelen in de Kaapse bossen (Doorn)

Wil je een keer wat anders? Ga wandelen in de Kaapse Bossen bij Doorn, een uitgestrekte wandelbos met kronkelige bospaden, historische kerkpaden en statige beukenlanen. Aan de ene kant prachtige natuur, ongerepte bossen en andere kant goed bereikbaar en toegankelijk.

De Groene Entree

De Kaapse Bossen is onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat zich uitstrekt van Driebergen tot Rhenen. Vanaf de snelweg de A12 is het bos van diverse kanten te bereiken. Wij rijden naar Doorn en parkeren onze auto bij de parkeerplaats van “De Groene Entree” langs de N225 tussen Doorn en Amerongen. Vanaf hier kan je alle kanten op. Het Doornse Gat is dichtbij, een recreatieterrein in een voormalige zandafgraving. Hier kan je met de kinderen lekker spelen, met de hond lopen of sporten. Wij kiezen er voor om de andere kant op te lopen, richting de Uitkijktoren De Kaap, het bos in.

De Uitkijktoren De Kaap

Het is een leuke wandeling door het oude bos en na een minuut of 20 kom je bij de uitkijktoren. Deze is hoog en via trappen klimmen we omhoog. Vanaf uitkijktoren De Kaap heb je vanaf ruim 25 meter hoogte een schitterend uitzicht over vrijwel de hele Utrechtse Heuvelrug. Van de Amerongse Berg in het oosten tot de Domtoren van Utrecht in het westen. Bij mooi weer zie je in het zuiden zelfs de Rijn die als een glinsterend lint door de weilanden stroomt.

Lekker rustig

Via diverse slingerpaadjes, veel paddenstoelen en hele grote afgevallen bladeren lopen we weer terug naar de auto. Onderweg zien we niemand en ondanks dat de parkeerplaats vol stond, is het heerlijk rustig. Na een half uurtje zijn we weer bij de auto. Een leuk rondje met kinderen. Een aanrader.

Post navigation

Geef een reactie