Fietsroute Heiloo – Limmen – Akersloot (20 km)

Rondje fietsen regio Heiloo – Limmen – Akersloot.

Einde van de middag en nog lekker even er uit. Wandelen in de duinen of op het strand is een optie, maar dat doen we al zo vaak. Een rondje fietsen, ook al is het in je eigen regio, kan soms heel verrassend zijn. Zo fietsen wij een rondje Heiloo – Limmen – Akersloot, via het knooppuntennetwerk. We starten in ons eigen dorp, Heiloo, en fietsen richting Limmen. We pikken de route op bij het knooppunt 34, kruising Stationsweg, Zeeweg en Heerenweg in Heiloo. We fietsen richting knooppunt 27, richting Limmen. Dit is allemaal bekend terrein. Na knooppunt 27 volgen we onze weg richting punt 26 door Limmen heen, via de Groeneweg. Onderweg fietsen we inmiddels door de bollenstreek en het platte land. Mooie vergezichten. De ene kant de polder en de andere kant de duinen in de verte. De Abdij in Egmond is te zien in de verte.  Vlak na het punt 26 komen we langs de kapel en het vrouwenklooster (Diocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood Heiloo). Hier stoppen we even en vullen we onze drinkflessen bij de bron bij de kapel.

We vervolgen onze weg richting punt 18, dwars door Limmen. Via het leuke centrum gaan we richting Uitgeest en via steeds meer polderweggetjes komen we langs de leukste plekjes. Buiten Limmen slaan we af bij punt 18 richting 19 en gaan we via een fietspad door de polder richting Akersloot. Vervolgens gaan we richting punt 54 en we kronkelen richting de A9 en via het viaduct steken we de snelweg over. We arriveren in Akersloot, en prachtig dorpje aan het Alkmaardermeer. Hier kan je zwemmen, zielen, varen en recreëren. Onderweg, bij knooppunt 54, slaan we af richting punt 55 en komen langs een gemaal van Akersloot. We fietsen door en via een leuk fietspad langs het water van het Alkmaardermeer komen we in Akersloot zelf aan. We eten een ijsje bij ijssalon Maurice in Akersloot op de Meerweg. Daarna fietsen we door tot knooppunt 55 en vervolgen richting punt 89. Dit fietspad gaat dwars door de polder en natuurgebied Het Die. We komen langs de Noordermolen, wat een prachtig Hollands plaatje oplevert. Via punt 89 en 99 (de Kanaalweg) komen we aan in Heiloo en is het rondje compleet.

Een leuk rondje in je eigen regio, met verrassende plekjes. 20 km en ongeveer 2 uurtjes fietsen, incl. stops. Leuk dus. Kijk ook in je eigen regio en er is altijd wel een leuk rondje te fietsen. Kijk op de routeplanner van fietsknooppunten voor een route bij jou in de buurt.

Fietsroute Heiloo Limmen Akersloot

, , , , ,

Post navigation

Geef een reactie