Fietstocht Volendam – Monnickendam – Marken (incl. boottocht)

Wil je een leuk fietstochtje met je kinderen fietsen, dan is het rondje “Volendam – Monnickendam – Marken een leuk rondje. Ongeveer 20 km fietsen, prachtige landschappen, water en vissersdorpen. Het leukste is het boottochtje van Marken naar Volendam.

volendam marken monnickendamWij starten in Monnickendam, waar we de auto neerzetten direct bij binnenkomst in het dorp (bij de vesting). We zien direct het “knooppunten” bord met nr 55 en volgend dat het dorp in. Via de oude Haven (waar je lekker een kopje koffie kan drinken) volgen we de bordjes nr. 54. We

fietsen het dorp uit en volgen de dijk richting Marken. Een prachtig fietspad over de dijk met uitzicht over het water (nr. 53 en 52).

Wij hebben speciaal gekozen voor deze richting, want het is noorderwind,

en dus hebben we maar een klein stukje richting Marken tegen de wind in. We verlaten het land en via de dijk naar Marken (nr. 51), vol

tegen de wind in, komen we op het eiland.

Op Marken genieten we van het dorp, de huisjes, de haven en uiteraard het oer-Hollandse uitzicht over het water. Het leuke is dat je hier het knooppunt nr. 99 kan volgen, wat inhoudt dat je me de boot van Marken naar Volendam gaat. Het kost 8 euro pp voor een overtocht van ongeveer 20 minuten. Fietsen gaan mee de boot op.

We laten Marken achter ons en varen naar Volendam. Na 20 minuten komen we aan in de Haven van Volendam, en zien een prachtig uitzicht op Volendam vanaf de boot. In de Haven willen we eigenlijk wat drinken, maar het is zo druk dat we kiezen ervoor om verder te fietsen richting Monnicken dam (via nr. 99) en weer richting nr. 55. Eerst langs het stadion van Volendam richting Katwoude en Monnicken dam, weer over de dijk. Eenmaal weer aangekomen in het dorp, de haven, gaan we daar lekker wat drinken en eten. Vis uiteraard.

Wat een prachtige middag. Leuke fietstocht, afstand is goed te doen voor kinderen en als kers op de taart het boottochtje. Top!

 

,

Post navigation

Geef een reactie