De mooiste bossen in Nederland

De mooiste bossen in Nederland

De herfst komt er aan en dat houdt weer in prachtige kleuren in de natuur en het bos. Wie houdt er nou niet van een mooie wandeling door het bos? Maar wat zijn nou de mooiste bossen van Nederland om dit te doen? Hierbij een overzicht van prachtige bossen in Nederland waar je kan wandelen.

  • Het Speulderbos nabij Garderen in het midden van het land is één van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Zo mooi zelfs dat de leden van Staatsbosbeheer dit bos hebben uitgeroepen tot het mooiste bos van Nederland. In dit bos vind je dansende bomen en het is een paradijs voor (roof)vogels, herten en wilde zwijnen.
  • De bossen van Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn behoren ongetwijfeld tot de mooiste van Nederland. Dichterbij een oerbos kom je in Nederland niet snel. Een levend en levendig woud dat nergens hetzelfde is. En al kom je er niet langs, je vindt het de hoogste boom van Nederland. Deze Douglasspar van bijna 50 meter hoog bevindt zich namelijk in het bos.
  • Dit nationale park in Gelderland is een natuurgebied van ruim 5100 hectare bestaande uit bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Tijdens een wandeling sta je misschien wel oog in oog met wilde zwijnen, dassen, reeën of edelherten. Tip: ga van half september tot half oktober wandelen om de bronsttijd mee te maken.
  • In Groningen vind je een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken, het Westerwolde bos. Het mooiste wandelgebied vind je rond het buurtschap Ter Wupping. Daar liggen bolle akkers, hooilanden en houtwallen.
  • De stadsbossen rond Lelystad staan vol met snelle groeiers. Wandel tussen de bomen op de bodem van de vroegere Zuiderzee. De bossen werden geplant in de jaren zestig en zijn dus nog jong, maar ze lijken veel ouder.
  • Vanaf uitkijktoren De Kaap zie je pas goed hoe bosrijk de Kaapse Bossen het gebied is dat je doorkruist. Dit bos, die je in het midden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vindt , is misschien wel het mooiste bos voor in de herfst.  Natuurmonumenten heeft het oorspronkelijk eentonige productiebos omgevormd tot een natuurlijk en gevarieerd bos. En dat levert ook een grote variatie aan dieren en planten op.
  • Aan de oostkant van Purmerend bevindt zich het Purmerbos. Slingerende struinpaadjes geven je het echte ‘bosgevoel’ en voor kinderen is het speelbos een avontuurlijke speelplek. Tip: wandel door het stilte- en natuurbos. Een rustgebied voor veel vogels en zoogdieren. Daarnaast is het grootste gedeelte van het Purmerbos een hondenlosloopgebied. Ze hebben hier zelfs een eigen zwembad.

Er zijn uiteraard nog veel meer prachtige bossen in Nederland om te wandelen en te genieten van de natuur. Ontdek ze zelf en trek er op uit.

 

 

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie