Met een outdoor broek hoor je er helemaal bij!

Regen, regen, regen en nog meer regen. De laatste weken is het nat, natter en natst. En toch wil je naar buiten, maar om nu in de regen te lopen of te sporten is niet echt lekker.

Scandinaviërs zijn koning van de outdoor kleding

Goede kleding is dan essentieel. Het gezegde ‘slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’ gaat nu echt wel op. En dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden afgelopen zomer in Noorwegen. Op pad in de regen met ‘goedkope’ jasjes is geen feest, maar de natuur in met hoogwaardige outdoor kleding maakt het een stuk leuker. En daar zijn die Scandinaviërs koning in, met geweldige outdoor kleding. Merken als Beyond Nordic, Kjelvik, Fjallraven en Revolution Race zijn mooie voorbeelden hiervan, maar er zijn nog veel meer merken. Wel wat prijziger, maar je hebt er echt plezier van.

Waterdicht en ademend, maar het moet geen plastic zak zijn

Het eerste aspect van goede regenkleding is waterdichtheid, maar het moeten natuurlijk geen plastic zakken zijn. Iedereen kent wel die regenpakken die net vuilniszakken zijn waar je binnenin net zo nat wordt door het zweet als van buiten van de regen.

Outdoor jassen zijn gemaakt van geavanceerde waterdichte materialen zoals Gore-Tex bieden een effectieve barrière tegen regen. Deze stoffen laten geen water door, maar laten wel lucht circuleren, waardoor je comfortabel blijft, zelfs tijdens stortbuien.

Ademend vermogen is net zo cruciaal als waterdichtheid. Goede regenkleding houdt je niet alleen droog van buitenaf, maar zorgt er ook voor dat je niet oververhit raakt van binnenuit. Ademende materialen laten zweet ontsnappen, waardoor je fris en droog blijft, zelfs als je je in een regenbui bevindt.

Een verstelbare capuchon en manchetten zijn praktische details die het verschil kunnen maken. Een goed passende capuchon voorkomt dat regen in je gezicht komt, terwijl verstelbare manchetten zorgen voor een nauwsluitende pasvorm rond je polsen, waardoor water geen kans krijgt om binnen te dringen.

Met een outdoor broek hoor je er echt bij, maar heeft wel een hoog ANWB gehalte

Daarnaast wordt stijl niet vergeten in de wereld van hoogwaardige regenkleding. Moderne ontwerpen combineren functionaliteit met esthetiek, waardoor je er niet alleen goed uitziet, maar je ook beschermd voelt tegen de elementen. Ook bewustnaarbuiten.nl is tot de conclusie gekomen dat goede regenkleding het een stuk leuker maakt afgelopen zomer in Noorwegen met 4 weken regen. Een goede jas is dan belangrijk, maar je hoort er helemaal bij met een ‘outdoor broek’.

Een outdoor of wandelbroek is een broek van flexibele stof, wat snel droogt en comfortabel zit. Een hoog ANWB gehalte, maar toch wel erg lekker. De eerste dagen hebben we hard gelachen om die broeken in Noorwegen, waar overigens iedereen daar in zo’n broek loopt. Dat zet toch wel te denken en uiteindelijk zijn wij ook overstag gegaan.

En jawel, het zit top, is waterafstotend en zo weer droog. En het belangrijkste uiteraard, je hoort er helemaal bij want iedereen in het noorden loopt er zo bij.

In conclusie, investeren in goede regenkleding is een slimme zet. Het zorgt niet alleen voor optimale bescherming tegen regen, maar biedt ook het comfort en de stijl die nodig zijn om zelfs de somberste dagen op te vrolijken. Onthoud, slecht weer bestaat niet als je bent uitgerust met de juiste kleding.

, ,

Post navigation