Wandelen in het Amsterdamse bos

Wandelen in de natuur vlak bij de stad, het Amsterdamse bos. Om te genieten van deze prachtige natuur zijn er meerdere wandelingen die je kan volgen en die je deze prachtige natuur van diverse kanten laat zien. Zo is zijn er:

  1. De Koenenwandeling (7 km): Een wandeling door “oude” en “nieuwe” landschap van het Amsterdamse bos. Voor de aanleg van het bos wandelde de Amsterdammers al over de Koenenkade naar de boerderij Meerzicht.
  2. Parkboswandeling (6 km): Een tocht door de diversiteit van het Amsterdamse bos, wat aangelegd is naar Engels stijl (vijvers, hoogteverschillen, bosschages, etc.)
  3. Boerenwandeling (4,5 km): Een wandeling tussen de 2 boerderijen in het bos. Onderweg kom je natuurbos tegen en de oudste boom van het bos.
  4. Vijverwandeling (4 km): Een romantische wandeling rondom de grote en kleine vijver in het bos.
  5. Natuurboswandeling (7 km): Een spannende wandeling door echte natuur, met paden die niet onderhouden worden. De wandeling gaat over begroeide paden die alleen door wandelaars begaanbaar gehouden worden. Spannend.
  6. Poelwandeling (4 km): Een wandeling langs poelen, berkenbos, moerasstreken en oerlandschap. Je krijgt een beeld van hoe het er in de middeleeuwen hier uitgezien heeft.
  7. Hooglanderwandeling (6 km): De Hooglanderwandeling loopt o.a. door het Schinkelbos, waar Schotse Hooglanders lopen. Deze wandeling is niet gemarkeerd in het bos. In de routebeschrijving is een kaartje opgenomen.

De exacte routebeschrijvingen zijn te verkrijgen bij De Boswinkel, Bosbaanweg 5 in Amstelveen.

, , ,

Post navigation

Geef een reactie