Een dagje Texel; zo dichtbij, maar toch lekker weg.

Texel, dichtbij, maar ook toch zo ver weg. Een dagje of weekendje Texel betekent er helemaal uit zijn. Strand, zee, duinen, natuur, gezelligheid, actief en rustgevend. Kortom, het eiland heeft alles. Met de boot ben je er zo (20 minuten varen) en toch ben je helemaal weg. Kom genieten van een prachtig eiland wat veel te bieden heeft. Texel heeft heel veel, maar hierbij een klein overzicht van wat er onder andere te beleven valt.

  1. Ecomare. Ontdek alles over de natuur van de Wadden en de Noordzee in het natuurmuseum, zeeaquarium, zeehondenopvang, vogelopvang en duinpark. Leer meer over de zeehonden en bekijk ze van heel dichtbij tijdens het zeehondenvoeren!
  2. Fietsen. Op Texel ligt meer dan 140 kilometer aan fietspaden. Met het Texelse fietsknooppuntennetwerk kunt u zelf uw ideale route samenstellen of kies voor een van de prachtige uitgezette fietsroutes.
  3. Duinen en strand. Texel heeft meer dan 30 kilometer prachtig zandstrand om bijvoorbeeld te wandelen, zonnen, zwemmen, zandkastelen bouwen en vliegeren. Het duingebied is een afwisselend landschap; natte duinvalleien tussen droge duinen, bossen, heidevelden, kwelders. Hier kunt u prachtig wandelen, fietsen, fotograferen en vogels observeren!
  4. Boottocht vanuit Haven Oudeschild. Vanuit de sfeervolle haven in Oudeschild maakt u met de boot een tocht over de Waddenzee. Op zoek naar de zeehonden op het wad! Onderweg vangt de schipper garnalen die u aan boord op kunt eten.
  5. Vuurtoren. Op de noordpunt van Texel staat de vrolijk rood geschilderde vuurtoren. Beklim de vuurtoren en geniet vanaf de omloop, op 45 meter boven zeeniveau, van een adembenemend uitzicht over de Noordzee, Vlieland, de Waddenzee en Texel. Met helder weer is zelfs Terschelling te zien!
  6. Wandelen. Texel is echt een eiland om te voet te ontdekken. Al wandelend kom je op de mooiste plekjes. Door bos, duinen en over het strand. Er zijn vele bewegwijzerde wandelroutes. Met kinderen is het Sommeltjespad een aanrader; een afwisselende doe- en leerroute rondom de legende van Texel.
  7. Natuurgebied De Slufter. De Slufter is een beroemd natuurgebied op Texel dat via een brede geul verbonden is met de zee. Onder invloed van het zoute water dat regelmatig in de Slufter dringt, treffen we hier een bijzondere vegetatie. In en rond het duinmeer van de Muy worden regelmatig lepelaars en blauwe reigers waargenomen.
  8. Kaap Skil: museum van jutters en zeelui. Stoere strandjutters, echte zeebodemschatten, heldenverhalen, een heuse kotter besturen of met een duikboot de zee in op zoek naar wrakken. In het museum is van alles te beleven wat te maken heeft met de jutterij, en het roemrijke verleden van de scheepvaart en visserij op Texel.
  9. Bonte Belevenis. Bij De Bonte Belevenis ontdekt u hoe ambachtslieden zeep, papier, brood en kaarsen maken. In de brouwerij en distilleerderij leert u alles over bieren, whisky, likeuren en kruidenbitters. Buiten zijn de boerderijdieren, de speelweide, de picknickweide, de moestuin en meer. Tussendoor even ontspannen en smullen in de theeschenkerij.
  10. Labora IJsboerderij. Dé ijssalon op Texel. IJsboer Christiaan maakt al het heerlijke roomijs zelf met de melk van zijn koeien en andere natuurlijke ingrediënten. Bij mooi weer kunnen de kinderen zich vermaken in de grote tuin en een kijkje nemen bij de boerderijdieren.

Uiteraard zijn er nog vele andere unieke belevenissen op Texel. Kom zelf kijken. Het is goed te doen op 1 dag. Vertrek op tijd vanuit huis en neem de boot in de ochtend. Geniet van een mooie dag op het eiland en neem de laatste boot rond 21.00 uur weer terug en je bent op tijd weer tijd. Kijk voor meer info op de website van het VVV (www.texel.net) .

 

, , , ,

Post navigation

Geef een reactie