Met een boot door historisch Amersfoort

Amersfoort, een prachtige oude stad waar veel te zien is. Je kan de stad wandelend of op de fiets bekijken, maar leuker is het om dit te doen per boot. Bij Stichting de Waterlijn Amersfoort kunt u met een fluisterboot mee door de historisch binnenstad van Amersfoort. Er zijn meerdere routes:

  • Westroute

Deze route voert door de historische grachten: de Kortegracht, de Zuidsingel, de Westsingel en de Langegracht. Bekijk bekende monumenten als de waterpoort Monnikendam, het Huis met de Paarse Ruitjes, ’t Sprengel en de Onze Lieve Vrouwetoren vanaf het water. En maak kennis met een deel van de historische binnenstad en de geschiedenis van de stad.

  • Oostroute

De Oostroute volgt de historische oostelijke grachtengordel: Kortegracht, een stuk Zuidsingel en via de Kamperbinnenpoort naar de Weverssingel. Aan het einde van deze singel ‘kluunt’ u samen met de vertelschipper in tien minuten naar de boot die iets verder in het Havik wacht. Er is ook een trap in deze wandeling opgenomen. Daarna vaart u verder naar de Koppelpoort en door de Langegracht terug naar de Krommestraat

  • Tweede Muurroute

Deze route volgt het traject van de tweede stadsmuur (14e-15e eeuw). U vaart langs een schitterend park dat in de 19e eeuw is ontworpen door de tuinarchitecten van Lunteren en Zocher. De vaarroute eindigt vlakbij het ‘andere’ handelsmerk van Amersfoort: de Koppelpoort. Vanaf hier neemt de verteller u lopend mee langs het Spui naar het Havik, het eindpunt van deze tocht.

  • Heiligenbergerbeekroute

De Heiligenbergerbeek slingert zich door het Heiligenbergerbeekdal als een groen lint dat de Amersfoortse binnenstad verbindt met de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Via de Heiligenbergerbeek door mooie natuur via Park Randenbroek naar Kinderboerderij De Vosheuvel. U kunt deze route combineren met een wandeling.

Kijk voor meer informatie op www.amersfoort-rondvaarten.nl

, ,

Post navigation

Geef een reactie