Wandeling; rondje Heilooerbos

Routebeschrijving wandeling

De wandeling door het Heilooërbos begint bij de parkeerplaats van winkelcentrum ’t Loo in Heiloo, voor theater De Beun. De wandeling start bij de ingang naast het fietspad en direct zie je hoge bomen en diverse natuur. Het bos strekt zich uit over een groot gebied en is een mix van loof- en naaldbomen. Je vindt er majestueuze eiken, imposante beuken en statige dennenbomen die een dichte bladerdakvormen zijn. Dit prachtige een aangename schaduw tijdens warme zomerdagen en een kleurrijke tapijt van bladeren in de herfst.


Het Heilooërbos herbergt ook een verscheidenheid aan planten en bloemen. In het voorjaar kun je genieten van de prachtige bloesems en daarnaast zijn er talloze wilde bloemen die het bos sieren, zoals de paarse orchideeën en gele boterbloemen.

Het bos wordt doorkruist door kronkelende paden die je uitnodigen voor een ontspannende wandeling. Of je nu kiest voor een korte wandeling of een wat langere tocht, er zijn verschillende routes om uit te kiezen. Het Heilooërbos is ook de thuisbasis van een divers scala aan dieren. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, willen het bos herbergt verschillende vogelsoorten, waaronder spechten, uilen en zangvogels. 


Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis, heeft het Heilooërbos ook een cultureel erfgoed, met als hoogtepunt Huis Neijenburg en de prachtige laan die gericht is op de zonnewende bij de langste dag van het jaar. Vergeet ook de Katteberg niet, een heuvel die gemaakt is van het uitgegraven zand afkomstig van de vijvers van het Huis Neijenburg.


Kortom, het Heilooërbos is een prachtig natuurgebied dat een diversiteit aan flora, fauna en landschappen biedt. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een educatieve ervaring, dit bos heeft voor elk wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan en verken de natuurlijke pracht van het Heilooërbos. De wandeling eindigt weer bij winkelcentrum ’t Loo waar je nog bij diverse gelegenheden wat kan drinken. Extra leuk is Twin Life, waar je heerlijke speciale koffie, thee en gebakjes kan eten.


Post navigation