Ik moet naar buiten

Het is al weken minder weer en te druk in het weekend met allerlei dingen. Je bent wat moe, uitgeblust en weinig zin in dingen. Herkenbaar? Ja, dat heeft iedereen af en toe, met name in de wintermaanden. Je komt te weinig buiten.

Ik dus ook. Ik veel binnen, achter de computer (zoals iedereen), druk met van alles en nog wat en voor dat je het weet hang je op de bank voor de TV. Normaal gesproken gaan wij veel naar buiten, maar de afgelopen weken komt het er niet van. Ook in het weekend niet. Sport zorgt er vaak voor dat je naar buiten gaat, maar het “buiten” -sport seizoen ligt in januari en februari stil en speelt alles zich in het weekend in een sporthal af. Kortom, weer binnen.

En ik merk dat je steeds minder zin hebt. Kortom, hup jas aan, muts op, handschoenen aan en naar buiten! Ik ga een “ommetje” door de buurt, samen met mijn zoon, na het eten rond een uur of 20.00. Lekker, even die kou in je gezicht. In het weekend naar het strand, het bos of naar de duinen. Lekker de natuur in. Je komt tot rust, je hoofd gaat leeg en die kou en wind in je gezicht zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen.

Kortom, voor iedereen die nu op de bank hangt: pak je jas en ga naar buiten!

 

,

Post navigation

Geef een reactie