Rondje Henschotermeer fietsen, en daarna zwemmen

Pinksteren, prachtig weer en er op uit dus. Lekker fietsen in het midden van het land, regio Amersfoort. Wij gaan een rondje om het Henschotermeer fietsen om daarna nog lekker in het meer te kunnen zwemmen.

rondje henschotermeer

We parkeren de auto op het parkeerterrein van het Henschotermeer (wat betaald parkeren is) en halen de fietsen van de auto. Het is druk, omdat het mooi weer is. We fietsen het terrein weer af en bij het fietspad volgen we het bordje 15 en 14 (knooppuntenroute) richting Woudenberg. We fietsen door het dorp en volgen de route richting punt 89. Al snel verlaten we het dorp en rijden door de prachtige natuur en boerderijen van de Utrechtse Heuvelrug. Al snel moeten we afslaan richting punt nr. 6, richting Maarn. Het is een smal, kronkelig fietspad wat dwars door de weilanden gaat. We stoppen even na 1 km bij wat picknick bankjes voor een versnapering. Het uitzicht is prachtig.

Na een minuut of 20 stappen we weer op en volgen het fietspad, wat van links naar rechts gaat en we komen steeds meer in het bos. Op en neer, langs een golfbaan en uiteindelijk komen we in het prachtige dorp Maarn. In het centrum is alles dicht, behalve de ijssalon. Het is daar dan ook druk. Ook wij stoppen voor een ijsje uiteraard.

We volgen de route en slaan af weer richting punt 15, ons begin punt. De route loopt nu dwars door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en het is prachtig. Uiteindelijk komen we weer bij het Henschotermeer uit. We zetten de fietsen weer op de auto, pakken de zwemtas en gaan nog even zwemmen bij het meer.

Rondje henschotermeer 1

Â

Het Henschotermeer is een prachtig natuurmeer, met zandstranden en heerlijk water om in te zwemmen. Wat een prachtige afsluiting van een heerlijke dag. Om het helemaal goed te maken, stoppen we als we terugrijden naar Noord Holland eerst nog even bij de pannenkoekenhuis Bergzicht

Post navigation

Geef een reactie