Een lamp van een boomtak

Wil je eens wat anders? Maak je eigen lamp van een boomtak en haal de natuur in huis. Een wandlamp, staande lamp, plafondlamp of hanglamp. Het kan allemaal. Het is heel eenvoudig en staat enorm decoratief. Je kan je eigen fantasie gebruiken met hoe je de lamp wilt hebben. Gebruik oude spotjes, gloeilampen, een oude hanglamp of lampenkap. Het kan allemaal.

Hoe maak je je eigen lamp?

Ga naar het bos en zoek een leuke, dode, tak ( die al op de grond ligt) of snoei een tak vanuit je eigen tuin. Haal alle schors en boombast er vanaf tot dat de tak helemaal kaal is. Laat vervolgens de tak goed drogen. Als de tak droog is maak je voor de staande lamp een “voet”, zodat hij kan staan. Dit is een ronde schijf hout (wat je zelf zaagt uit een plank) en die bevestig je onderaan. Voor de wandlamp geldt dat je een “haakje” maakt zodat hij kan hangen. De plafondlamp is nog makkelijker te bevestigen, want dit heeft alleen een haak nodig om aan te hangen.

Vervolgens kan je zelf lampen, spotjes, etc. in de tak schroeven op een plek die je zelf wilt. Het allermooiste is dat als de bedrading door de boomstam loopt, maar dat is zeer lastig om te doen. Makkelijker is het om de bedrading mooi aan de achterkant weg te werken, zodat je het niet ziet. Vergeet het “knippertje” niet bij de staande lamp of wandlamp…..

Hang de lamp op of zet hem neer en voilà, je eigen gemaakte lamp!

Lampen zijn op aanvraag ook te koop bij Bewust naar buiten. Vraag voor meer info op info@bewustnaarbuiten.nl of onder contact

, ,

Post navigation

Geef een reactie