Fietsen op het strand. Leuk!!

Dikke banden, lang wit zand, altijd wind en eindeloze vergezichten. Waaiers, zwabberen door mul zand bij de strandopgang en een lage bandendruk. Breed en harde ondergrond bij laag water, mul en zwaar bij het opkomende tij. Strandfietsen is een unieke manier om van de natuur te genieten terwijl je actief bezig bent.

Het rustgevende geluid van de golven en de verfrissende zeelucht maken het strand tot een ideale locatie voor fietsliefhebbers. Daarnaast is strandfietsen een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen. Het trappen door het zand zorgt voor een effectieve workout voor zowel beginners als gevorderde fietsers. Bovendien biedt het strand een schilderachtig decor dat de algehele ervaring versterkt.

Wat is een strandfiets?

Om goed op het strand te fietsen valt een strandfiets aan te raden. Een strandfiets is een mountainbike of gravelfiets met brede, profiel loze banden die speciaal zijn ontworpen voor zanderige ondergronden en bieden extra stabiliteit en controle op het strand. Mountainbikes zijn uitgerust met stevige frames en aangepaste versnellingen om weerstand tegen het zand te minimaliseren. Hierdoor kun je soepel en efficiënt trappen, zelfs op de zachtere ondergrond. Er zijn ook ‘speciale’ strandfietsen, wat omgebouwde mountainbikes zijn met een verlengd frame. En altijd belangrijk, na het fietsen op het strand goed je fiets thuis schoonspuiten want het zoute water tast je fiets aan.

Fietsevenementen op het strand

Je kan uiteraard altijd zelf op het strand fietsen, met name als je in de buurt woont. Populaire tochten in Noord- en Zuid Holland gaan vaak deels door de duinen en deels over het strand. Mocht je wat verder van het strand wonen, dan zijn er diverse strandevenementen om aan deel te nemen. De Egmond-Pier-Egmond strandrace, Beachrace Scheveningen en Koerspret MTB Zeeland zijn enkele voorbeelden. De gehele kalender is te vinden op www.fiets.nl

Kortom, of je nu op zoek bent naar een ontspannen rit langs de kustlijn of een intensievere workout in de duinen, strandfietsen opent de deur naar een nieuw niveau van plezier en avontuur op twee wielen. Stap op je MTB en ga het strand op. Veel plezier.

, , ,

Post navigation