Wandelen in je eigen omgeving

In het bos, de duinen, het park of natuurgebied wandelen? Altijd leuk, maar wist je dat je vaak ook in je eigen directe omgeving kan wandelen en genieten van ” buiten zijn”. Vaak zijn er verrassingen in de eigen regio, wijk of zelf straat. Zo ook bij ons. Wij wonen al 10 jaar in een leuke woonwijk vlak bij het bos. Als wij gaan wandelen is het altijd in het bos of in de duinen die op 10 minuten afstand zijn. Leuk, maar het kan dus ook direct vanuit huis.

Zaterdagmiddag en lekker weer. Kortom, even naar buiten. Vanuit huis lopen we richting het park in de wijk (1), wat onderdeel is van het  ” Ter Coulsterbos” (2). Het Ter Coulster-bos ligt op het landgoed Ter Coulster, een particulier historisch natuurgebied. Via een prachtig “oud”  bos, met grote bomen en kleine paadjes wandelen we verder. Onderweg passeren we de grens het bos en overzien de polder. Verderop komen we langs een boerderij, met koeien, en een prachtig slingerende paden langs o.a. een vijver.

Halverwege het bos slaan we af en moeten we dwars over een weiland een een heel klein bruggetje (3) om onze weg te vervolgen via het land van de boer. We lopen langs een grote vijver en via weer een bruggetje komen we weer in een ander parkje van onze wijk (4). Hier kleine, al groenige bomen, dicht op elkaar en mooie waterpartijen (vijvers). Helemaal buiten om wandelen we uiteindelijke onze wijk weer in.

Via een smal pad aan de rand van het weiland (5) lopen we aan de achterkant van de woonwijk en hebben we uitzicht over Alkmaar in de verte. Als we verder lopen komen zien we het landgoed Nijenburg liggen, een landgoed wat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Hier lopen mooie wandelingen in het Heilooerbos. Wij slaan echter af terug de wijk ik en wandelen rustig naar huis.

Al met al een uurtje ongeveer gewandeld. Heerlijk, lekker buiten en verrassende natuur gevonden op loopafstand van huis.

 

 

Post navigation

Geef een reactie